Galleri Surna

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Ved Harang slippes vannet fra kraftverket ut i Surna. Det kommer fra bunnen av magasinet, og er kaldt. Olavshølen ligger ovenfor utslippet fra kraftstasjonen, og trenger regn for å være godt fiskbar. Utsikt oppover fra hengebrua ved Øvre Sæter. Den svenske fluefiskeren og forfatteren Jan Johansson er en kjent skikkelse i Surnadal. Her står han på på hengebrua midt i sitt "kongerike" ved Øvre Sæter. Utsikt nedover mot Talgøyhølen fra hengebrua ved Øvre Sæter.
Det er lang tradisjon for lakseturisme på gardene i Surnadal. Vi hadde fine dager på Nygard. Per har nytt en solid frokost og går med optimistiske skritt mot dagens fiske. Er man storkar, så er man storkar, og på Nygard hadde vi både egen båt og og roer/klepper. Per er konsentrert. Bjorhølen er dyp og stille, men både innløpstrømmen og nedre del egner seg for fluefiske.
Per fisker av innløpet til Bjorhølen. Dette skulle vise seg å være "hot spot". Fisken har tatt flua. Nå gjelder det å finne en plass hvor den kan kjøres inn og landes. Jeg har funnet en bra posisjon, og fisken har trukket ned i den dype delen av hølen. Kampen er i gang. Stanga står i bue, og snøret strekker seg langt ut i hølen. Har den ikke tenkt å gi seg? Ved båtplassen er det fint å lande fisk.
Trygt på land, og sannelig var det en ørret som hadde tatt flua midt på dagen! Kim Kristensen har sommerjobb som klepper på Nygard. Her har han gjort jobben. Kim henger ørreten på vekta som viser prikk 3 kilo. En flatbunnet båt glir lett over strømmen. Atomdreven moped med stangstativ - det ideelle framkomstmiddel langs Surna?
En fin sving ved Vindøla Camping. Honnstad Camping er en av de store fiskecampene ved Surna. En av de mange hølene på Honnstad/Mogstad-retten. God skilting hjelper på orienteringen. Postkassa er for fangstrapporter. Fra innløpet til Kleivahølen.
Kleivahølen er en fin høl nederst på Honnstad/Mogstad. Midtre del av Kleivahølen er dyp og rolig. På grunt vann nederst i Kleivahølen kan det stå sjøørret om natta. På strekninger med fritt kortsalg kan det til tider bli litt folksomt. Ved flomålet: Ved flo sjø er dette det nederste stryket i Surna.
til toppen