Galleri Repparfjordelva

Tilbake til "Mine elver"

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Øvre deler av Repparfjordelva er enhåndsterreng: 9 fot #7 for våtflue, 9 fot #5 for tørr. Per Bomann-Larsen prøver seg i en stille høl inne på Sennalandet. De karakteristiske, kantete klippeformasjonene er typiske for hele elvedalen. Turens første fisk ble også den største: 67 cm, omregnet til 3.0 kilo. Håven ble knapp.. Hunnfisk med antydning til brunfarge i begynnelsen av august skal selvsagt ut igjen.
Ny vri på tradisjonelt motiv: Hunnlaksen tok seg tid til fotosession med stang før den stakk. Lovende høler på rekke. Sola går ned i begynnelsen av august, men nettene er fortsatt lyse i nord. I denne langstilla sto det mye fisk, men fluefisket var utfordrende. I stryket nedenfor brekket sto det fisk som viste interesse for både vått og tørt..
Tid for tørt: Etter hvert oppdaget vi at tørrflua var effektiv, særlig tradisjonelle ørretfluer fisket Çdead driftÈ. Matfisk: Farget hunnlaks slipper unna, men sølvblank hanngrilse må bli med hjem. Mat blir det også av denne: Når det kommer til hannfisk betyr fargen mindre. Per er fornøyd. foto: Rune Skullestad Fin høl for ulike metoder: Rune Skullestad fisker våtflue med islandsk teknikk. Denne kilosfisken lot seg lure av Einbuflua - et mønster utviklet for ørretfiske i Telemark.
Tørrfluehøl: Fisk som akkurat hadde kommet opp fossen tok gjerne ei fritt drivende tørrflue på brekket. Denne - 1,2 kilo - ble tatt på en parachute dun, krok nr. 10. Fint stryk, men litt for grunt på denne vannføringen. Lovende kulp, men vi hverken så eller kjente fisk her. Lang og stilleflytende høl. Per tar et overblikk før vi vandrer oppover.
Samme kulp sett nedover. Mørke skyer bygger seg opp. Snart skal det bøtte ned, og det er ingen ulempe for fisket! Telegrafkulpen er populær, og ikke lett å komme til. Dette skal være en av de beste tørrfluehølene i Repparfjordelva, men vi fikk ikke testet den. Den større laksen på gul sone finner du gjerne i de dypere kulpene nedenfor E6.
Fossen i bakgrunnen var naturlig endestasjon for anadrom fisk, men den nye trappa funker utmerket. I den brattlendte elvedalen er hengebruer mange steder eneste adkomst til motsatt bredd. Spennende høl på grønn sone. Typisk strekning i elveløpet nedover mot Skaidi: Lange, steinete grunnstryk brutt opp av mindre høler. Komfortabel hytte: Vår bolig i Skaidi. Leiebil av merket Simular.
til toppen