Galleri Numedalslågen

Til Startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Ovenfor lakseførende strekning.
Nedenfor jernbanebrua i Laugi. Far og sønn Carlstedt frister ørreten med tørrflue. I dette området i Rollag har jeg tatt noen av mine største brunørreter. Et knippe halvkilosfisk ble resultatet etter en kveld med tørrfluestanga. Gromhølen: På brekket her brøt jeg tokilosgrensa for brunørret i 1991. Gode, gamle dager: Min første brunørret over to kilo! (2,1 for å være nøyaktig).
Begynnelsen på slutten: Kraftverket i Djupdal raserte store gyteområder og omskapte ørretbiotoper til gjeddeland. De øvre delene av Lågen bød stedvis på bra ørretfiske. Her er et parti øverst i Flesberg. Den rolige elva egner seg godt for padling, men fiske fra kano er ikke tillatt. Ved Huslende frister det å prøve tørrflua, men det er ikke alltid lett å komme til. Flom: Normalt står statuen av fluefiskeren langt inne på tørt land, men her er den kommet i sitt rette miljø.
Flom: Nybrufossen i Kongsberg, med Bergverksmuseet i bakgrunnen. Flom: Nybrufossen i Kongsberg. En Outcast Commander er perfekt fartøy for større elver som Lågen. Ovenfor Kloppfoss ved Gomsrud er det fint å drive kastetrening. Per er klar til løft. Også mer proffe kastere har besøkt kasteplassen ved klekkeriet: Mathias Lilleheim i aksjon.
Besøk fra castingforbundet: Jarle Strandberg instruerer lokale fluekastere. Testplass: Øra nedenfor klekkeriet brukes også til testing av utstyr. Ingrid Bomann-Larsen under fotosession for bæresystemer. Test: Her er det stang og snøre fra LTS som får gjennomgå. Switch: Jeg morer med med Sage One 11 fot #3! Storflom: Labrofossen er vanligvis tørrlagt, men et mektig skue ved flom!
Nedenfor Hvittingfoss
Båtfiske ved "Svensken". Båtfisker i karakteristisk, lokal pram. Et tre som flommen har lagt fra seg, skaper problemer for fisket på "Svensken". Ingen sensasjon, men jenter med fluestang er fortsatt ikke et vanlig syn på Brufoss. Min første fisk på tohånds dobbeltrekkstang. Ikke akkurat hva jeg var ute etter...
Med vanntemperatur over 20, og nærmere 30 i lufta, var det noen som droppet vadebuksa på Pinnestadøya. Båtplassen ved Brufoss. Guiden har gjort jobben: Rune Skullestad kjører mellomlaks i Oreskauen. Fangstglede: En halvblank laks på drøye seks kilo lokker fram smilet hos Rune. Mellom Båtplassen og Vabrottet kan du prøve denne lovende fluestrekningen.
En italiener i 110 m3 på Vabrottet. På vabrottet er det fort gjort å vade for langt ut! Stryket mellom Vabrottet og Kallebergøya er kjent som en god sjøørretplass på dagtid. Det er snart slutt for denne sjøørreten. Smålaksen var liten i 2006. Denne veier bare 1,3 kg
Ikke min største, men kanskje fineste laks på Brufoss: En temmelig blank mellomlaks på 4,3 kg, tatt på enhåndsstang (#7) i 21 graders vann på Vabrottet. Alt klart: Vi nærmer oss st. Hans, og det er tid for sesongstart på Kallebergøya. Per er klar for en økt på Kallebergøya. Også Brufosslaks kan være blank. Tore Flåten poserer med en 6-kilos på Kallebergøya. Blankest: Denne tassen (1,4 kilo) er den blankeste jeg har fått på Brufoss.
Feit: Den nest største sjøørreten tatt på Brufoss i 2016 var også blank, og med lengde 61 cm/ antatt k-faktor 1,2 vurdert til 2,8 kilo. Men så grov sjøørret er ikke all verden på middagsbordet, og bør heller få gjøre jobben på gyteplassen. Tokilos grilse som har begynt å få farge. Geir Grevstad prøver brekket på Rien. Geir Grevstad oppdaterer Waterproof-gutta på Rien. Men noen ganger må selv proffene nøye seg med medbrakt røykelaks.
Holmsfoss er en av de mest produktive fiskeplassene i Lågen. Holmsfoss er ingen utpreget flueplass. Her går det i mark og sluk. I hølen under Holmsfoss er det båtfiske som gjelder. En tilskuer har tatt plass ved hølen under Holmsfoss. Det kan bli lenge å vente... I båt eller på land - fisket ved Holmsfoss bedrives for det meste sittende.
til toppen