Galleri Lakselva (Porsanger)

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Nederst i Loustejokka på sone 5. Per frister harren. Står det en og lurer bak steinen - tro? Harrstryk på sone 5. Du kan få laks her og, men den må eventuelt settes pent tilbake. Kveldsstemning fra innoset til Øvrevatn. Utsikt fra campinghytta i Skoganvarre: I Øvrevatn er det mye harr og stor gjedde.
Harrfiske: I tillegg anadrom fisk, er hølene på sone 4 kjent for å holde stor harr. En fisk har tatt flua øverst i hølen under Sandmelen. Jeg følger den nedstrøms. Er den stor? Et siste utras før landing... Det aller siste sprell.
Et sikkert grep om halerota, og fangsten er berget. Ingen kjempe, men helt nygått, og fin match på utstyr i klasse 7. Per fisker av innløpstrømmen der min smålaks tok flua. Per er konsentrert. Sandmelen er et karakteristisk landmerke ved Lakselva.
Per er klar I noen partier blir det vel stille på denne vannføringen. Fine stryk og høler nederst på sone 2 mot Holmen bru. Øverste del av sone 1, sett fra Holmen bru. Sone 1: I denne svingen hadde vi flere ganger kontakt med laks.
Sommervannføring: I de fleste hølene holder det med enhåndsstang. På deler av sone 1 er Lakselva dimensjonert for tohåndsstang. Per speyer nederst på brekket. Per ruller«n ut. Lokal fisker på sone 1.
Lakselva er ei folkelig elv, noe også de lokale "lakseslottene" vitner om. Tidlig fiske: Per står i elva allerede mens morgendisen driver ut av dalen. Tidlig morgen nedenfor flomålet: Tidevannet stopper strømmen nederst på sone 1. Samme sted som foregående bilde: Ved fjære sjø ser alt annerledes ut. Per tar et overblikk før dagens fiske. Aller nederst: Bred og rolig renner Lakselva ut i Porsangerfjorden.
til toppen