Galleri Drammenselva

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Denne fine ørretstrekningen finner du nedenfor Gravenfoss. Her er det hverken laks eller gyro. Pål Andersen vader ut ovenfor kraftstasjonen ved Gravenfoss. Også ørreten i Drammenselva blir stor. Påls fisk på ca. 6 hekto skal ut og vokse videre. Pål Andersen er lommekjent i Drammenselva. I hølen under Døvikfoss er det Åmot JFF som disponerer fisket.
Selv om det er seint på høsten, kan smålaksen fortsatt være fin og blank. Laksefestivalen i Åmot 2003: Det ble en del fisk, ja. Med sesong ut oktober, blir det selvsagt en del gytemoden fisk. Den er kanskje ikke vakker, men "haka«n" kan fortsatt være av brukbar kvalitet. All fisk som går i trappa i Hellefossen telles og veies før den får fortsette. Blå sone gjennom Hokksund er den mest populære strekningen for fluefiskere i Drammenselva.
Drammenslva er stor, og det fiskes mest med kraftig tohåndsutstyr. Nede i svingen mot brua er det dypt. Her kan det fiskes effektivt med sluk. Storlaksen bakser i overflata, men er ikke helt sluttkjørt. Kampen er over, døden venter. En stor dag i Drammeselva. Jon Opsahl fikk hele ni laks, og denne på ca. 9 kg, var ikke en gang den største!
Einar Mathiesen veier fisk. Ennå er det tidlig på formiddagen... 24. september 2003 var en fin dag. Min fisk på 1,6 kg kom ikke med på "topp 50", men var blant de blankeste! Flua var rød og svart. Blå sone, ned mot brua i Hokksund. Derfra er det gult. Drammenselva er befengt med gyro, men de lokale foreningene har gode rutiner på desinfisering.
til toppen