Galleri Bjerkreimsvassdraget

Tilbake til "Mine elver"
Til startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Sone 5
Hølen ved Spødervold er en oppsamlingsplass mellom to lange strykpartier. Brekket ut fra Sommarfjoshølen er en klassisk standplass for nyankommen fisk. Septembersvidde på 1,2 kg fra Sommarfjoshølen. Skyggen har falt over Sveivehølen. Det er tid for kveldsfiske.
Sidevassdrag
Under Gloppedalsura har Bjerkreimsvassdraget et av sine mange utspring. Og laksen kan gå helt hit. Oreåna er lite besøkt av laksefiskere. Men i Roaldshølen står det fisk! Oreåna: Ved stor vannføring kan brekket i Roaldshølen være verd noen kast. Oreåna: "Svidde" på 2,6 kg. Godt over gjennomsnittet for Bjerkreimselva.
Sone 3
Strømmen ut fra Karenshølen er godt fiskbar med fluestang. Det lukter fisk av det blanke brekket ved "Covent". Ved "Covent" fikk jeg denne i ei opptakspause. Ikke stor, men til gjengjeld er det mange av dem. Ved Trongane er det mange fine fiskeplasser langs bilveien.
I Fjermedalshølen er det ofte mange fiskere på østbredden. Vestbredden er vanskeligere å fiske fra, men du har den for deg selv. Ved Apeland er det mange fine fiskeplasser. Øvrehølen. Nedrehølen markerer nedregrense for sone 3.
til toppen