Galleri Audna

Til Startsiden

Klikk på bildet for å se det stort og med tekst.

Fint parti på sone 8 ved Konsmo. Innbydende høl i den øvre delen av elva. Fluevalg for Audna? Hva som helst i følge Kenneth Bringsdals flueboks. Gislefoss: Kenneth prøver riffling hitch i den store hølen under fossen. Vestbredden: Begge sider av Gislefosshølen er fiskbare med flue. Kenneth kaster langt med 11,6 switch.
Brekket nedenfor Gislefossen er en het plass når ny fisk kommer opp. Et lengre strykparti ender i denne lille fossen som stuper ut i Gramshølen. Fiskeglede: Kenneth har kroket en smålaks på Helgarderingen. Liten men blank: 1,2 kilo veide tassen. Brekket ut fra Gramshølen er en fin plass for riffling hitch.
Stor oppsamlingshøl under den gamle brua ved Tryland Vigmostad: Øverst på sone 5 finner du dette spennende stryket. Vigmostad 2: Strømmen roer seg ned i hølen ovenfor brua. Audna er for det meste stilleflytende, men innimellom finnes fristende brekk som dette. Kenneth fisker av brekket ved Lønsholt.
Kenneth prøver en lovende strekning ved Einarsmonen. I det trange elveløpet er det greit å ha noen spesialkast på repertoaret. Ikke alle har tatt poenget med bevegelig fiske...? Brekket ovenfor Gaupefossen er en populær plass for nattlig sjøørretfiske. Det har vært mye fram og tilbake rundt soneinndelingen av Audna. Sone 4 eksisterer ikke lenger, men skiltet står!
Det finnes mer enn laks og sjøørret i Audna. Her kjemper en halvkilos brunørret. Kenneth med en uvanlig stor brunørret fra Audna. Sola går snart bak åsen. Det drar seg mot fisketid. Det går større laks enn denne i Audna - men ikke blankere! Ovenfor Melhusfossen er det en fin høl med klassisk sjøørretbrekk.
Melhusfossen er det ensete virkelige vandringshinderet i Audna. I hølen nedenfor Melhusfoss foregår et sterkt omdiskutert fiske. Her gjelder ikke de samme regler som i resten av elva. Denne karen gjorde ett kast i den smale renna under fossen. Så var det bare å vinsje inn. Er det noe kjent med dette stedet? Joda, det er her - på sone 2 i Audna - det velkjente coverbildet med Petter Wikøren er tatt.
til toppen